skip to Main Content

“Tijdens deze leerzame en inspirerende middag op locatie bij ons lid DeWulf zijn er veel praktische ervaringen uitgewisseld en zijn de juiste verbindingen gelegd”

Workshop over Certificaat van Oorsprong en Letter of Credit op locatie bij ons lid DeWulf op dinsdagmiddag 18 april 2023.

Pas jij de regels rond de oorsprong van goederen correct toe?

Bij het internationaal verhandelen van goederen krijg je vaak te maken met oorsprongsdocumenten. Een certificaat van oorsprong (CvO) is een document dat de oorsprong van een product aangeeft.
Het vaststellen van de oorsprong kan complex zijn en verstrekkende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor de invoerheffing of de douaneaangifte. Ook komen er nogal wat vaktermen voorbij zoals preferentieel en niet-preferentieel, REX, toegelaten exporteur, etc. Het is dan ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken. Daarnaast wil je zo weinig mogelijk invoerrechten betalen en dan is het goed om te weten hoe je om moet gaan met het CvO.
Heb je twijfels of vragen over het interpreteren van de oorsprongsregels? Deel dan mee aan onze workshop op locatie bij ons lid DeWulf in Winsum

Voor een LC is het hebben van het juiste certificaat van oorsprong (CvO) ook van groot belang. Waar liggen de kritische fouten van een LC en waarom gebruiken we een LC nog steeds, zijn er ook eenvoudiger zekerstellingen in te zetten?

Twee interessante onderwerpen die aan de orde komen op deze middag, waar je samen met collega’s van andere bedrijven de kennis en ervaringen deelt.
En natuurlijk hebben we een korte rondleiding door het bedrijf DeWulf.

Wanneer: 18 april 2023
Tijd: 13.00 uur – 16.30 / 17.00 uur
Waar: DeWulf, Kleasterdyk 43, 8831 XA  Winsum

Kosten: € 125,– per deelnemer, exclusief BTW.
Aantal deelnemers is gemaximaliseerd op 15 personen.

De workshop wordt verzorgd door:
Hans Kokje – Projectleider internationaal ondernemen bij EvoFenedex
Sonja van der Meulen – Specialist Financiële Logistiek bij de Rabobank

 

Impressie van deze middag:

Back To Top