skip to Main Content

Lees hier wat we eerder dit jaar hebben georganiseerd.

Be Smart Be International met topsprekers Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk.
In een duo presentatie bespraken Rob en Arend Jan de geopolitieke invloeden in het verleden en in het nu, maar ze wierpen ook een blik op de toekomst.
Tijdens het panelrondje werden er aan ons ook stellingen en verwachtingen voorgelegd waarover we met elkaar in gesprek gaan. Het was de eerste fysieke bijeenkomst na lange tijd door de coronapandemie en dat voelde voor iedereen goed. Het was een boeiende en inspirerende morgen die we gezamenlijk met de partners Exportclub Noord, WTC Noord Nederland, de Koninklijke Metaalunie en nog meer hebben georganiseerd.

De Serie Ons Buitenlandnetwerk
In deze serie hebben we contact gelegd met diverse contacten in ons buitenlandnetwerk. Op deze website tref je onder het kopje “Buitenlandnetwerk” het netwerk aan waarmee we regelmatig in contact zijn.

Aangenaam ik ben lid Friese Exportclub
In het eerste gedeelte van 2021 konden we niet bij elkaar op bezoek komen en bijeenkomsten organiseren in verband met corona. Via ons open videokanaal hebben we kennis gemaakt met diverse nieuwe leden. In 2022 gaan we deze serie weer fysiek houden en gaan we weer bij elkaar op bezoek, plannen we ook weer de 4X4 dagen in om zo elkaar beter te leren kennen en om ervaringen uit te wisselen.

De eerste ervaringen met de Brexit van ons lid Rolf Koopmans van PAX Groep.
Op dinsdag 2 maart 2021 zijn we in gesprek geweest met Rolf over zijn eerste transport ervaringen nu de Brexit twee maanden oud is. Via ons digitale meetingroom waren een tiental leden ingelogd om concrete vragen te stellen aan Rolf, maar ook om te horen waar ze straks rekening mee moeten houden als de machine, die ze nu aan het produceren zijn over 3 maanden op transport moet worden gesteld naar de UK. Het was een lekker praktisch uurtje wat er heeft toe geleid dat daarna nog een op een afspraken zijn gemaakt om ervaringen uit te wisselen of van elkaars diensten gebruik te kunnen maken.

 

WeChat China’s super app.
Op 30 maart 2021 hebben we tezamen met NextportChina en BUREN een Webinar gehouden over WeChat de superapp van China.
Wat is WeChat en hoe werkt China’s super app? Hoe kun je als Nederlands bedrijf WeChat inzetten als branding- en promotie instrument om uw Chinese doelgroep te bereiken? En hoe kan WeChat helpen bij de verkoop van je producten of diensten in China? Kun je in China een website weglaten en laten vervangen voor een goed WeChat account?
De presentaties van de twee sprekers kunt u hier downloaden:

WeChat workshop Thijs van der Toom – NexportChina voor de Friese Exportclub

IP Protection China door Shudeng Cheng BUREN voor de Friese Exportclub

     

Back To Top