skip to Main Content

De gehele maand oktober staat Duitsland centraal in onze activiteiten en op website.

 • Op 4 oktober starten we met een exclusief bezoek aan KMC Chain Europe NV in Heerenveen, die Duitsland als grootste afzetgebied hebben in Europa.
 • Op 11 okotber a.s. vindt de Duitslanddag plaats in Amersfoort, een initiatief van de Duits Nederlandse Handelskamer. Lees alles hierover op hun eigen website www.duitslanddag.nl
 • De do’s and dont’s in Duitsland – even een opfrisbeurtje!
  Ja het is een klassieker, maar omdat Duitsland zo dicht bij ons ligt wordt nog vaak die denkfout gemaakt dat ze gelijk aan ons zijn en dat is nu juist niet het geval.
  De pagina van Duitsland, op de RVO website, staat boordevol informatie. Een goede voorbereiding is het halve werk en wat is nu beter om te leren van andermans fouten.
  Hier de link naar deze pagina.
 • Bijdrage van NBSO’s in Duitsland – Hamburg
  Samen met Patricia en Wiet van de NBSO-vestiging in Hamburg werken we aan een invulling die zij kunnen geven aan onze Duitsland maand.
 • Businss Club Deutsland Niederlande in München.
  München is een sterke economische regio in Duitsland, we hebben Roel Westra van de Business Club Deutsland Niederlande gevraagd om een bijdrage te leveren.
 • E-learing Duitsland.
  Op basis van de 10 meestgestelde vragen van ondernemers, wordt in slechts 1 uur tijd de belangrijkste aandachtspunten besproken.
  Direct naar de International Business Academy (onderdeel van van RVO) voor deze e-learing.
 • Netwerk opbouwen.
  We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en dat het hebben van een goed netwerk cruciaal kan zijn in het zaken doen, zo ook in Duitsland.
  Hoe bouw je een netwerk op en wie kan je daarbij helpen. Leer van leden van de Friese Exportclub: we gaan met leden in gesprek die ervaring hebben Duitsland. Ben jij nu ook een ondernemer met veel ervaring in Duitsland en wil je dit delen met anderen, laat het ons weten. Samen staan we sterker!
 • De Duitsland landeninformatiepagina op onze eigen website:
  Met algemene informatie, tips, komende evenementen, publicaties en cursussen.
  Een site / pagina die altijd up to date is en waar veel informatie op te vinden is.
  Maak er gebruik van: Landenpagina Duitsland.
 • Duitsland: vertrouwd maar toch echt anders.
  Duitsland is voor Nederland de belangrijkste economische partner. Wat kan het postennetwerk betekenen voor Nederlandse importeurs en exporteurs? In dit artikel is die vraag gesteld aan Ronald van Roeden, onze ambassadeur in Berlijn. Lees hier het artikel uit Globe, opgeschreven door Ellen Weber voor EvoFenedex.
Back To Top