skip to Main Content

Ons buitenlandnetwerk

Ons buitenlandnetwerk onder de aandacht. We werken niet alleen aan een krachtig netwerk in Friesland en in het noorden van Nederland, maar ook aan een netwerk worldwide. We weten allemaal dat het kennen van de juiste personen van cruciaal belang is om succesvol zaken te doen in het buitenland. De Friese Exportclub is gestart met de serie “Ons buitenlandnetwerk” om zo een groot internationaal netwerk op te bouwen waaruit we kunnen putten als we dit nodig hebben. Je gaat dan misschien alleen sneller, maar samen kom je wel verder!! Elke maand gaan we in gesprek met iemand uit ons buitenlandnetwerk in ons eigen digitale meetingroom. Welke gesprekken er de komende tijd gaan komen staat in onze agenda. Op deze pagina treft u een overzicht aan van de opgebouwde contacten binnen ons buitenlandnetwerk.
Lees meer

Brazilië – Tjitte van der Werf

De liefde bracht Tjitte, een Fries om utens, in Brazilië. Nu na zoveel jaren is hij verknocht aan dit land en kent hij het door en door. Hij heeft zijn bedrijf Frisia genoemd en dat is de Latijnse naam voor Friesland. Hij kan voor je de wegwijzer zijn, maar ook…

Lees meer

NL Business Hubs

Het op orde hebben van de contacten in je netwerk behoort ook tot de voorbereiding van succesvol zakendoen in het buitenland. Vaak wordt dit onderschat hoe belangrijk het is. Maar bij NLinBusiness niet. In een groot aantal landen hebben ze een Business Hub gecreëerd, die lokaal een sterk zakelijk en sociaal netwerk hebben van Nederlandse én lokale contacten. In meer dan 40 steden, Cities of Opportunity, met aantrekkelijke marktkansen en een hoge slagingskans voor Nederlandse bedrijven, heeft NLinBusiness lokaal een sterk netwerk opgebouwd met Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners, het netwerk van NL Business Hubs.  Zo vind jij de juiste contacten, in een stad die bij jou past.
Lees meer

Colombia – Jan Willem van Bokhoven

Het succesverhaal van de Colombiaanse economie. Het heeft een sterk groeiende middenklasse, een open handels- en investeringsklimaat en heeft sinds 2013 een vrijhandelsverdrag met de Europese Unie. Vanaf dat jaar woont en werkt Jan Willem van Bokhoven voor het Holland House in Colombia. Hij heeft de Hollandse handelsgeest gecombineerd met lokale expertise.
Lees meer

China – Marieke Reichwein

Praktische informatie nodig over China, neem dan contact op met Marieke. Zij kwam voor het eerst in China in 1984 en woont nu al meer dan 20 jaar in Beijing / Peking. Zij heeft China zien veranderen van een plan-economie naar een markt-economie en volgt de komende veranderingen op de voet. Lees haar volledige introductie brief.
Lees meer

Italië – Jurjen Hallegraeff

Nog een Fries om utens in ons buitenlandnetwerk, die in het buitenland zijn tweede thuis heeft gevonden. En wel in Italië, met de snelst groeiende online markten in Europa op dit moment. Wat we vergeten is dat Italië meer is dan alleen maar een mooie vakantiebestemming. Met zijn 62 miljoen inwoners een grote markt en met de Olympische Winterspelen van 2026 in het verschiet wordt de economie alleen maar gestimuleerd. Laat je informeren door Jurjen wat Italië als afzetgebied voor je kan betekenen. Lees zijn introductiebrief voor de Friese Exportclub hoe je dit met oppakken.
Lees meer

Polen – Elro van den Burg

Achter het grote exportland Duitsland ligt nog zo'n interessant land met een groeiende economie: Polen. Toch is Polen nog een grote onbekende voor ons. Elro wil daar graag verandering in aanbrengen en biedt met de Netherlands Polish Chamber of Commerce een sterk netwerk, professionele dienstverlening en belangenbehartiging. Hoe, lees je in de introductiebrief.
Lees meer

Rusland – Jeroen Ketting

Zelf noemt hij de handelsrelatie tussen Nederland en Rusland een "Match made in heaven". Al zijn soms de politieke relaties tussen landen niet optimaal, de handelsrelatie tussen Nederland en Rusland is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Doch het is niet altijd even gemakkelijk en hulp van Jeroen kan daarom handig zijn. Door zijn lange ervaring kent hij het land door en door, en zelf de laatste jaren ook vanuit ondernemers perspectief.
Lees meer
Back To Top