skip to Main Content

Aan het project Export Carrousel hebben ook al een groot aantal leden van de Friese Exportclub deelgenomen. In het project Export Carrousel worden de drie O’s tezamen gebracht: Ondernemers, Onderwijs en Overheid. Het project wordt al die jaren financieel ondersteund vanuit de Provincie Friesland. Op vrijdag 9 oktober heeft gedeputeerde Sander de Rouwe tezamen met Greta Jager-Smit van GJSsupport een tweetal bedrijven bezocht.

Het bedrijf Gauris in Heerenveen van het ondernemersechtpaar Martijn Riewald en Annemieke Aal, die nu meedoen aan de 14de editie en het bedrijf MPC Industries van Kris Tirry, die enkele jaren geleden heeft meegedaan.
Het bedrijf Gauris wil met zijn waterstorage inspelen op de wereldwijde toenemende vraag naar de opslag van water. Met de modernste apparatuur wordt maatvast gewerkt en worden de folies aan elkaar gelast in elk gewenste vorm. Binnen het project Export Carrousel onderzoeken ze de markt voor China.

Bij MPC Industries draait het om klemmen, inmiddels meer dan 3000 types, van standaard tot specials. Kris vertelde waarom zij enkele jaren geleden bewust hebben meegedaan aan het project, zelfs meerdere keren.
Hoe zij structureel werken aan het uitbreiden van hun internationale markt en hoe de Export Carrousel daarbij heeft geholpen. Met enkele internationale studenten heeft MPC nog steeds contact. Recentelijk heeft hij een beroep gedaan op de student uit China, Yinyin Li. Tijdens het bezoek van Sander is er dan ook even contact met haar gelegd via WeChat.
Het hebben van een goede website met de juiste informatiestructuur op de achtergrond is naast het hebben van een goed netwerk tegenwoordig net zo essentieel. Kris vertelde hoe de nieuwe website van MPC nu helemaal op de inbound-marketing is ingericht en dat dit al geleid heeft tot een groei in het aantal aanvragen en klanten.

Sander de Rouwe heeft tijdens dit bezoek gesproken met gepassioneerde ondernemers, die internationaal actief zijn en structureel werken aan het verbeteren van de exportkanalen en hoe de Export Carrousel hiervan een onderdeel is.
Maar ook welke ervaringen de studenten opdoen, Irma Belksma en Stefan Ros vertelden hoe zij bezig zijn met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor Gauris in China.

Wil je ook werken aan het gestructureerd in kaart brengen van exportmarkten of andere exportvraagstukken, laat je informeren wat het project Export Carrousel voor je kan betekenen.
Wil je meer weten over onze leden Gauris of MPC Industries, of de Export Carrousel hierbij de link naar de websites:

Gauris
MPC Industries
Export Carrousel – GJSsupport

Back To Top