skip to Main Content

Als gezamenlijke bemanning op het “exportschip” – samenwerking Friese Exportclub – WTC Leeuwarden.

Op vrijdag 11 december 2020 heeft de Friese Exportclub haar samenwerking met het WTC Leeuwarden ondertekend en dit gebeurde onder toeziend oog van Gedeputeerde Sander de Rouwe.

We konden niet allemaal fysiek aanwezig zijn in verband met het covid19 virus, in een ruime opstelling waren de bestuursleden en bestuurssecretaris van de Friese Exportclub aanwezig, de directeur van het WTC en Gedeputeerde Sander de Rouwe van de Provincie Friesland en Friso Douwstra, wethouder bij de gemeente Leeuwarden. Via een livestream konden de leden van de beide clubs de bijeenkomst volgen.

Gedeputeerde Sander de Rouwe verwees naar oude zeekaarten, die in de rand voorzien waren van exotische vissen en zeeduivels. Was dit om je af te schrikken of om je goed te laten voor te bereiden op het onbekende? Deze zeereizen maakte je nooit alleen, de gehele bemanning was verantwoordelijk voor het goed aan komen bij de eindbestemming. Ook in deze huidige tijd doe je internationaal zakendoen nooit alleen. Het samen optuigen van het “exportschip” met de juiste bemanning biedt het bedrijfsleven en de ondernemers veel goede ondersteuning, inspiratie en een groot netwerk.

De samenwerking tussen de FEC en het WTC start door het netwerk te versterken en te vergroten met nog meer leden. De programmering wordt op elkaar afgestemd en een paar keer per jaar worden er gezamenlijk bijeenkomsten georganiseerd.
Het WTC Leeuwarden wil zijn dienstverlening goed laten aansluiten bij de wensen van de bedrijven, maar ook meer bedrijven laten samenwerken. Dit sluit naadloos met hetgeen de Friese Exportclub wil bereiken voor haar leden, samen ben je sterker en kom je verder!

Wil je de ondertekening terugkijken, of de inleiding van Sander de Rouwe horen, dat kan.
Voorafgaand aan het heugelijk moment is er een presentatie gegeven door Alex van Ginneken hoe je je website kunt inzetten voor het optimaliseren van de inbound marketing. Hij reikt ons enkele handige tips aan welke al snel tot meer leads kunnen leiden of om je distributienetwerk actief te houden.

We hebben de opname online gezet (excuus voor de niet al te beste kwaliteit!): Link voor terugkijken.

 

Back To Top