skip to Main Content

Op dinsdag 3 september jongstleden heeft de inauguratie van Reinder Schaap als honorair consuls voor Roemenië plaatsgevonden. De Friese Exportclub was aanwezig bij de officiële installatie die plaats vond op het gemeentehuis van de gemeente Sudwest Fryslân door de Ambassadeur van Roemenië Brandusa I. Preduscu.
Het noorden kent een groot aantal honorair consuls van diverse landen en de Friese Exportclub heeft geregeld contact met dit netwerk. Door hun ervaringen en contacten met de landen die ze vertegenwoordigen zijn ze voor ons erg waardevol. Reinder startte zijn carrière als exportmanager in het familiebedrijf “Firma Schaap” – exporteur van fokvee, met de focus op het midden oosten. Na 6 jaar maakt hij de overstap naar de overheid en werkt hij als landbouwattaché in diverse landen: Egypte, Saudi-Arabië, Hong Kong, Griekenland, Israël, Palestina en de laatste jaren in Roemenië. In deze laatste functie heeft hij gewerkt aan een publiek-private samenwerking in zuivel, maar ook in de fruitteelt en tuinbouw.

Hij heeft zich ingezet voor een sterk Roemeens – Nederlands netwerk. Nog niet zolang geleden is het boek verschenen “Diplomatie op klompen, 100 jaar landbouwattachés” waaraan Reinder heeft meegeschreven.Wil je in contact komen met Reinder Schaap dan kun je hem bereiken via email r.schaap@consulate-romania.nl.

We hebben in het noorden bijna een twintigtal honorair consuls van diverse landen: Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Letland, België, Estland, Slowakije, Litouwen, IJsland, Wit Rusland, Hongarije, Israël, Zweden, Noorwegen, Tsjechië en nu ook Roemenië.Nick A. van der Griendt is de coördinator van Kring Noord Honorair Consuls en hij is bereikbaar via email consul@sphagnum.nl.

Het secretariaat van de Friese Exportclub heeft van alle honorair consuls de contactgegevens.

Back To Top