skip to Main Content
Op Bezoek Bij Ons Lid BD Kiestra

We zijn na de vakantieperiode ons programma gestart met een bezoek aan ons lid BD Kiestra, een van de parels in Friesland. Ooit begonnen als een familiebedrijf is het nu uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van automatisering voor medische micro-biologie en maken ze onderdeel uit van het Amerikaanse BD – Becton Dickinson & Company.

Op de drie locaties in Drachten werken in totaal zo’n 325 mensen, waarvan zo’n 90 op de R&D afdeling van Joost Zeilstra.

In een overzichtelijke presentatie vertelde Peter de Haan, plant manager, welke producten ze maken op de locatie in Drachten, welke toekomst hen te wachten staat en hoe het werken is in zo’n grote wereldwijde organisatie als BD.

Remko Oost nam ons mee in zijn ervaringen hoe zij de supply chain challenge het hoofd bieden en er in de afgelopen twee jaar erin geslaagd zijn elk systeem op de afgesproken levertijd hebben kunnen uitleveren, nou ja bijna corrigeert Jeroen van der Vlist, manager operations en enkele keer lukte dat niet helemaal. Voor het komende jaar hebben ze daar waar mogelijk, al zekerheden ingebouwd en ze monitoren elk moment waar ze staan en waar mogelijke knelpunten op hen afkomen. Meten is weten en dat betekent dat je consequent alle informatie moet vastleggen. Ook is er bijna dagelijks contact met de belangrijkste leveranciers en in de discussie die plaatst vond werd maar weer eens duidelijk het persoonlijke contact, het hebben van een goed netwerk van cruciaal belang is.

De openheid waarmee zij hun verhaal met ons deelden was voor de bezoekende leden erg waardevol. Peter, Remko, Jeroen en Joost staan open om hun kennis met de leden van de Friese Exportclub te delen.

Back To Top