skip to Main Content

Onze partners

De Friese Exportclub werkt met diverse partijen en organisaties samen aan een sterk netwerk om de positie van het noordelijk bedrijfsleven internationaal te laten groeien en bloeien. Hieronder treft je enkele van deze organisaties aan.

Friese Rabobanken

De Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners, zoals de Friese Exportclub, zetten wij ons in voor een sterke leefomgeving. Ook op het gebied van ondernemen op exportgebied. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. De 4 Friese Rabobanken gevestigd met meerdere kantoren en adviseurs bedrijven door de hele provincie zijn gezamenlijk partner van de Friese Exportclub omdat ze de waarde zien van netwerken. De initiatieven van de Friese Exportclub dragen bij aan het thema welke voor de Rabobank en haar klanten belangrijk is; Ondernemers laten groeien.

Op de Rabobank locatie Heerenveen is de afdeling Financiële logistiek gevestigd. Voor vragen en/of advies over het internationale betalingsverkeer kun je contact opnemen met Annemarie de Graaf,
Sonja van der Meulen en Jolanda Zalmstra, bereikbaar via tel. 0513 – 52 16 00.

Ga naar de website Rabobank Leeuwarden – Noordwest Friesland

NLinBusiness

De Friese Exportclub werkt samen met NLinBusiness: méér ondernemers in méér buitenland!
NLinBusiness werkt aan een zorgvuldig geselecteerd netwerk in steden waar zij grote kansen zien, de “Cities of Opportunity”. Op de website vind je praktische informatie en inspirerende informatie over internationaal zaken doen in en rondom deze steden en landen. Van marktrapporten, interviews tot tips van de beste dienstverleners in die stad.

NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de brancheverenigingen FME, Evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Wil je meer weten over de city hubs of dienstverlening van NLinBusiness kijk op de website of neem contact op met Dirk de Bie via email dirk@nlinbusiness.com en mobiel bereikbaar op 06 11 35 16 94.

Ga naar de website NLinBusiness

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is de grootste Nederlandse ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De ruim 14.000 aangesloten leden, variërend van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers, bieden werk aan zo’n 170.000 werknemers en realiseren een gezamenlijke omzet van ruim 30 miljard euro. Een groot deel van de leden is internationaal actief.
Het Team Internationaal Ondernemen van Metaalunie staat leden bij op dit terrein. Koninklijke Metaalunie organiseert jaarlijks diverse ondersteunende activiteiten, zoals handelsmissies, beurscollectieven, workshops en informatiebijeenkomsten over internationaal zakendoen. Via Koninklijke Metaalunie kunnen bedrijven ook deelnemen aan een exportcoachingstraject voor startende exporteurs met de Starters International Businessregeling (SIB).

Leden van Koninklijke Metaalunie zijn actief in sectoren als machine- en apparatenbouw, metaalwaren, meet- en regeltechniek, elektronica, engineering, las- en constructiewerk, gereedschappen, gietwerk, jacht- en scheepsbouw, verspaning, plaatbewerking, landbouwmechanisatie, staalbouw, revisie en onderhoud, alsmede handel en service.

Koninklijke Metaalunie is een organisatie van en vóór echte ondernemers en naast landelijk ook actief in de regio.
District Noord is één van de tien districten van Koninklijke Metaalunie. De grenzen van dit district worden bepaald door de drie noordelijke provincies. De ruim 1.700 aangesloten leden in District Noord bieden samen werkgelegenheid aan zo’n 17.000 mensen. Het district heeft haar eigen bestuur, bestaande uit negen ondernemers

Voor meer informatie over Koninklijke Metaalunie – district Noord kunt u terecht bij de regiosecretaris Philippe Hondelink, email hondelink@metaalunie.nl en m. 06-22394306.

Ga naar de website Koninklijke Metaalunie

WTC Leeuwarden

Het World Trade Center in Leeuwarden staat in contact met een wereldwijd netwerk, in totaal heeft de WTC organisatie 320 kantoren in 90 landen. Verbinden en kennis zijn ook bij het WTC in Leeuwarden de kernwoorden waar het omdraait. Ze organiseren handelsmissies, kennissessies, maar kunnen ook voor u een marktonderzoek uitvoeren.

Speciaal voor onze leden bieden wij een combinatielidmaatschap aan, onze beider activiteiten sluiten goed op elkaar aan, waarmee u als ondernemer uw voordeel kunt doen op de internationale markt.

Wilt u meer weten over de activiteiten van het WTC Leeuwarden, ga dan naar de website of neem contact op met Evert Jan Schouwstra via email e.schouwstra@wtcl.nl en
mobiel bereikbaar op 06 10 03 45 13.

Ga naar de website WTC Leeuwarden

Make it in the North

Make it in the North is een online platform voor het vinden van een baan, personeel, onderzoek, bedrijven, nieuws en cultuur in Noord-Nederland. Op dit Engelstalige online platform kunt u uw vacatures, bedrijfsprofielen en nog veel meer te tonen en delen en is bedoeld voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Het platform, de eerste en enige in zijn soort in Noord-Nederland, is het resultaat van het luisteren naar zowel Noordelijk bedrijven als internationale Noord-Nederlanders. Bedrijven maken zich vaak zorgen over de toekomst: met meer technologie en een steeds groter wordende markt kan het moeilijk zijn om het juiste hooggekwalificeerde talent te vinden. Voor internationale werkzoekenden, die op een van de gelukkigste plekken in Europa willen werken en wonen, biedt de portal een unieke kans om een baan te vinden die past bij hun vaardigheden, maar ook om inzicht te krijgen in het ecosysteem van het noordelijke bedrijfsleven.

Ga naar de website Make it in the North

Netherlands Business Support Offices

Netherlands Business Support Offices zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in het buitenland. NBSO’s ondersteunen u op een praktische manier bij uw plannen in het buitenland. Wilt u bijvoorbeeld exporteren of een onderneming vestigen in het buitenland? Zoekt u marktinformatie of zakenpartners? De NBSO’s helpen u daarbij.

NBSO’s zijn gevestigd in kansrijke regio’s, waar geen ambassade of consulaat is. Ze maken deel uit van het economisch buitenlandnetwerk en zetten zich in om de handel en investeringen te bevorderen in de regio waar ze gevestigd zijn. Op de website van NBSO’s leest u waarmee zij u op verschillende manieren kunnen helpen en in welke landen zij zijn gevestigd.

Ga naar de website NBSO

Rijkdienst voor Ondernemend Nederland

Nederland kent een sterk buitenlandnetwerk van de overheid. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland begeleidt ondernemers met internationale ambities bij het vinden van informatie over de exportmarkt. Maar ook helpen zij met het leggen van contacten, ze organiseren interessante handelsmissies en het benutten van (financiële) ondersteuning.

Daarnaast vindt u op de website altijd de meest actuele informatie over de landen in de wereld.

Ga naar de website RVO Internationaal ondernemen

The International Welcome Center North

The International Welcome Center North (IWCN) is a one-stop shop for international people living in, and companies located in, Groningen, Friesland and Drenthe.They offer services in three areas: Government formalities (residence permits and municipal registration); information (practical information and referrals to reliable service providers); and social activities (a chance to start building a social and/or business network during activities and events).

But also provide information to companies and organizations about formalities and practical matters concerning their international employees.

Ga naar de website IWCN
Back To Top