skip to Main Content

Dinsdag 15 september 2020 – Aandacht Verbindt – Ontbijtsessie bij De Haan Advocaten en Notarissen

Haal het maximale uit jouw online business!

Op welke manier kun je jouw onderneming online laten groeien en hoe bereik je klanten via social media?
Schelte Meinsma van het online business- en marketingbureau DBK gaat tips en trucs met je te delen om jouw onderneming via online kanalen te laten groeien. Schelte is een ondernemer pur sang. Creativiteit, authenticiteit en lef staan centraal in zijn denk- en werkwijze. Hij heeft veel passie voor het ontdekken van nieuwe technologieën en speelt in op online innovaties.

Je interesse gewekt? Kom op dinsdag 15 september 2020 om 8.00 uur naar de ontbijtsessie van De Friese Exportclub bij DeHaan Advocaten en Notarissen in Leeuwarden.

DeHaan heeft plaats voor 8 ondernemers aan haar ontbijttafel (op gepaste afstand).
Wil je liever vanuit huis of kantoor deelnemen via YouTube Live? Dat kan ook. De eerste 8 aanmeldingen krijgen een ontbijtje op locatie bezorgd.

Datum ontbijtsessie: dinsdag 15 september 2020
Locatie: De Haan Advocaten en Notarissen, Tesselschadestraat 10, 8913 HB  LEEUWARDEN of via YouTube Live
Tijdstip: van 8.00 tot 9.00 uur (inloop vanaf 7.45 uur).

Dinsdag 6 oktober 2020 – 4+4 Bij elkaar op bezoek!!

We bezoeken 4 bedrijven en 4 leden kunnen aansluiten. De tweede ronde met als thema “Hoe houden we onze distributeurs scherp en op goed verkoop niveau”. De bedrijven die we bezoeken zijn Score, Woodpacker en MPC Industries. Wilt u aanschuiven, meld u dan aan voor deze dag. Het maximale aantal personen wat kan deelnemen aan deze dag stellen we op 8.

Bedrijven: als genoemd.
Locatie: Tolbert, Drachten en Gorredijk
Tijdstip: gehele dag.

Maandag 26 oktober 2020 – Lunchsessie bij DB Kiestra te Drachten

Aan de kantinetafel ontstaan soms de meest interessante discussies. Tijdens de lunchsessie bij DB Kiestra willen we graag discussiëren over het vasthouden van de focus op je route die je wilt afleggen om te groeien doormiddel van export en je afzetgebied te vergroten.
Locatie: DB Kiestra, Marconilaan 6, 9207 JC  Drachten
Tijd: 12.00 – 14.00 uur

Donderdag 19 November 2020 – Meet the Northern Industry 2020

Het format MNi is een praktische dag om je netwerk nationaal en internationaal te versterken. Een dag om onze bedrijven in het noorden van Nederland beter zichtbaar te maken in het internationale netwerk. Dit jaar is het thema: “de innovatiekracht van het noordelijk bedrijfsleven”.
Naast het netwerken worden er een aantal kennissessies georganiseerd door de diverse partners. Het wordt weer een dag met volop netwerken en elkaar inspireren en versterken.

In de oude fabriekshal van de Suiker Unie kunnen we de inrichting zo maken dat we een gepaste afstand tot elkaar kunnen houden van 1,5 mtr. Er is deze keer plaats voor 50 bedrijven en 25 landenvertegenwoordigers. Samen met diverse partners organiseren wij deze dag voor het Noorden. Voor alle informatie, kunt u hier straks de flyer downloaden MNI2020.

Medewerkers van de NBSO’s, commerciële handelskamers, handelshuizen, economische afdelingen van de ambassades, NLinBusiness hubs en
buitenlandse relaties komen ons bezoeken of leggen we contact mee via een videocall.

Locatie: het oude Suiker Unie gebouw in Groningen
Inrichting: volgens de RIVM covid19 regels en  alles op 1,5 mtr. afstand
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Gebouw open: vanaf 9.00 uur en uitloop tot 17.00 uur.

Woensdag 9 december 2020 – De Export Draait Door op Landgoed Oranjewoud

De Export Draait Door met interessante gasten en actuele export onderwerpen.

Locatie: Oranjewoud Export Academy – Landgoed Oranjewoud, Lindelaan 1, 8453 JD Oranjewoud
Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur

Uitgesteld programma wordt hervat

Door de maatregelingen om het covid19 virus te bestrijden zijn alle bijeenkomsten van de Friese Exportclub in het voorjaar van 2020 komen te vervallen.
Ons programma wordt vanaf september 2020 weer hervat met inachtneming van alle covid19 – maatregelingen die op dat moment van kracht zijn.

Op maandag 3 februari 2020 hebben we de aftrap van het export netwerkjaar gehouden.

Netwerkbijeenkomst: De aftrap van een interessant export jaar
Locatie: 11Stedenhal, Fryslânplein 1, 8914 BZ  Leeuwarden
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur, met uitloop

Op maandagavond 3 februari 2020 hebben we de aftrap gegeven aan ons export netwerkjaar. Voorzitter Harm Munneke opende de bijeenkomst en lichte het programma voor dit jaar toe. Samenwerken is verbinden en verbinden is versterken, dit is de kracht van de Friese Exportclub en Harm vertelde welke samenwerkingen er worden aangegaan met andere organisaties om deze versterking te zoeken.
De nieuwe website van de Friese Exportclub staat inmiddels online. Op de website is de agenda te vinden, wie onze leden zijn en met welke partners we samen werken. Leden kunnen elkaar gemakkelijk vinden en er is een zoekfunctie op land. Tour d’Europe, in het programma van de Friese Exportclub loopt de komende jaren een rode draad door gericht aandacht te besteden aan de landen in Europa. De Friese Exportclub is in 2019 gegroeid en de nieuwe leden werden voorgesteld, de drie nieuwe leden Interay Solutions, FibreMax en E-Leon gaven een korte presentatie op de beroemde “zeepkist”.
Bij het behandelen van de actualiteit konden we niet om het coronavirus heen. Het lid Kris Tirry – MPC Industries en Bart Goeman Borgesius van PNO Global gaven hun blik en ervaring op / over deze problematiek, waarop er verder met de aanwezigen werd gediscussieerd.
Het lid DC Taleninstituut, Afien Toering hield ons een spiegel voor over de taalblunders die zij in de praktijk tegenkomt. Voor velen herkenbaar en vaak ook lachwekkend, maar als je ze maakt in de praktijk kan dit grote nadelige gevolgen hebben.
Jeroen Hoftijzer van YER USA Inc. was over uit New York en vertelde ons over het waarom het zo moeilijk is om goed personeel te vinden in de USA. De business is op dit moment erg goed in de USA en het werkloosheidpercentage is nog nooit zo laag geweest.
We hebben de avond afgesloten met een heerlijke kop snert, met uitkijk op de ijsbaan en met heel veel netwerken! In ons blog treft u de foto-impressie aan.

 

Back To Top