skip to Main Content

Start jaar 2021 met een aangepaste agenda

Door de tweede golf van corona zijn de regels van de RIVM / Overheid, voor het bestrijden van dit afschuwelijke virus, (weer) aangescherpt.
Dit betekent dat zolang deze regels gelden wij onze activiteiten hierop afstemmen.

Onze aftrap, tezamen met Exportclub Noord en WTC Leeuwarden, van het export netwerkjaar staat op de planning, zodra we toch weer in kleine groepen bij elkaar mogen komen.

Maar wat doen we nog wel:
In aanloop van MNi2021, die we gaan houden op donderdag 11 november 2021 in de Oude Suikerfabriek te Groningen, posten we regelmatig nieuwsfeiten over de partners, landenvertegenwoordigers en deelnemende bedrijven.

De Export Draait Door houden we naar alle waarschijnlijkheid op een hele speciale locatie: in de 125 jaar oude Statenzaal van de Provincie Friesland.
Deze bijeenkomst staat gepland in de maand november.

We hebben globaal al de agenda voor het jaar 2021 hieronder uiteengezet.
Ideeën voor ons programma of wil je dat wij ook jouw bedrijf eens bezoeken, laat het ons weten en stuur een mailtje naar naar  secretariaat@frieseexportclub.nl

Om de twee weken stellen we onze nieuwsbrief op.
Heeft u een nieuwsfeit of iets anders wat u wilt delen met de leden, laat het ons weten!

 

 

— — — 2021 – Aftrap van het nieuwe exportjaar 2021

Traditiegetrouw trappen we het nieuwe exportjaar op de eerste maandag in februari af in gezamenlijkheid van de andere netwerkclubs.

We gaan deze bijeenkomst organiseren zodra we weer in kleine groepjes bij elkaar mogen komen en maken dan een mix van fysiek en digitaal.
Maar het netwerken en nieuwe inspiratie voor het exportjaar 2021 blijven de kern van deze bijeenkomst.
Zodra we iets meer weten zullen wij jullie informeren over deze bijeenkomst.

Locatie:
Tijdstip:

— Maart 2021 – 4+4 Bij elkaar op bezoek!!

We bezoeken 4 bedrijven en 4 leden kunnen aansluiten. De tweede ronde met als thema “Hoe houden we onze distributeurs scherp en op goed verkoop niveau”. De bedrijven die we bezoeken zijn Score, Woodpacker en MPC Industries. Wil je aanschuiven, meld je dan aan voor deze dag. Het maximale aantal personen wat kan deelnemen aan deze dag stellen we op 8.

Bedrijven: als genoemd.
Locatie: Tolbert, Drachten en Gorredijk
Tijdstip: gehele dag.

Donderdag 11 november 2021 – Meet the Northern Industry

Versterk je netwerk in één dag tijdens de MNi2020, ontmoet het noordelijke bedrijfsleven en het het buitenlandnetwerk.

Leg de juiste contacten, ontdek elkaars mogelijkheden en versterk elkaar.
Het format MNi is een praktische dag om je netwerk nationaal en internationaal te versterken. Een dag waarop we onze bedrijven in het noorden van Nederland zichtbaar maken aan elkaar maar vooral het buitenlandnetwerk. Juist al heb je ervaring met internationaal ondernemen kan juist dat ene nieuwe contact waardevol zijn, leg dit nieuwe contact op MNi2021. De dag is bedoeld voor de ondernemer die al enige ervaring heeft met export, maar z’n netwerk wil vergroten, nieuwe innovaties wil laten zien, kennis met elkaar wil delen en ons speelveld wil versterken.
Innovaties, slagkracht en matchmaking zijn de drie thema’s die centraal staan tijdens MNi2021.
Naast het netwerken worden er een aantal kennissessies georganiseerd door de diverse partners.
Het wordt weer een dag met volop netwerken en elkaar inspireren en versterken.

Innovaties   Slagkracht   Matchmaking   Spontane gesprekken   Kennissessie = MNi2021

Download hier de Flyer MNi2021 version 04 – het programma van de dag komt later beschikbaar.

De partners van dit evenement zijn: Koninklijke MetaalUnie, Friese Exportclub, Exportclub Noord, Rabobank, NL.In.Business, WTC Noord, Water Alliance, DeHaan en Regio Groningen Assen.
De organisatie is in handen van GJSsupport.

De Oude Suikerfabriek is een zeer ruime en grote locatie en kunnen we de inrichting zo maken dat we goed de gepaste afstand van 1,5 mtr. tot elkaar kunnen houden / mits als dat dan nog nodig is.

Locatie: De Oude Suikerfabriek, Suikerlaan 20, 9743 DA  Groningen
Inrichting: volgens de RIVM covid19 regels en alles op 1,5 mtr. afstand
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Gebouw open: vanaf 9.00 uur en uitloop tot 17.00 uur.

 

— Mei 2021 – ALV met bezoek aan Jongia Mixing Technology

In de maand mei organiseren wij onze Algemene Ledenvergadering in combinatie met een bezoek aan ons lid Jongia Mixing Technology te Leeuwarden. In het jaar 2019 hebben zij op een feestelijke manier de nieuw aangebouwde productie hal en testcentrum geopend. Dit internationaal werkend bedrijf laat ons zien welke meerwaarde zo’n testcentrum is, vertelt over hoe de samenwerking verloopt met de productieplant in China en nog veel meer.

Locatie: James Wattstraat 8
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

— Juni 2021 – Lunchsessie bij een van onze leden

Aan de kantinetafel tijdens de lunch ontstaan vaak de meest interessante discussies. Wil je met je collega ondernemers over een bepaald onderwerp sparren en heb je een kantinetafel vrij, laat het ons weten.

Locatie:
Tijdstip: 12.00 – 14.00 uur

— September 2021 – Lunchsessie bij DB Kiestra te Drachten

Aan de kantinetafel ontstaan soms de meest interessante discussies. Tijdens de lunchsessie bij DB Kiestra willen we graag discussiëren over het vasthouden van de focus op je route die je wilt afleggen om te groeien doormiddel van export en je afzetgebied te vergroten.
Locatie: DB Kiestra, Marconilaan 6, 9207 JC  Drachten
Tijd: 12.00 – 14.00 uur

— Oktober 2021 – 4+4 dag Bij elkaar op bezoek!!

We bezoeken 4 bedrijven en 4 leden kunnen aansluiten. De eerste ronde met als thema “Hoe is ons bedrijf goed zichtbaar bij je jongere klant”.
Het hebben van alleen een website is niet meer genoeg om je bedrijf goed zichtbaar te maken bij je klanten wereldwijd. Maar wat moet je doen om bij de jongeren zichtbaar te zijn, zij zijn straks de medewerkers die op de purchase afdeling zitten. Zijn er dan ook nog trends waarneembaar en zijn deze in alle landen gelijk?
We bezoeken deze dag drie bedrijven en wil je nu dat dit jouw bedrijf is, laat dit het secretariaat dan weten.
Er kunnen ook nog 4 tot 5 leden bij aanschuiven. Wil je aanschuiven, meld je dan aan voor deze dag. Het maximale aantal personen wat kan deelnemen aan deze dag stellen we op 8 tot 10.

Bedrijven:
Locatie:
Tijdstip: gehele dag

— November 2021 – De Export Draait Door

De Export Draait Door met interessante gasten en actuele export onderwerpen. Op een mooie locatie sluiten we het netwerk exportjaar af met actuele onderwerpen, interessante gasten, een komische noot en weer heel veel netwerken. Met een nieuwe presentator!

Locatie: Wordt nog bepaald
Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur

Vrijdag 3 december 2021 – Sinterklaas ontbijt bij een van onze leden

Sinterklaas ontbijt bij een van onze leden. Een gezamenlijk ontbijtje en sparren over een actueel exportonderwerp aan de ontbijttafel bij een van onze leden.

Tijdstip: 8.00 – 10.00 uur
Locatie:

 

 

Ontbijtsessie bij DeHaan op 15 sept. 2020 met “haal het maximale uit je online business” al ontwerp.

Wat een eyeopener tijdens het ontbijt in de hal bij DeHaan op dinsdagmorgen 15 september 2020. Schelte Meinsma legde ons uit hoe wij de traffic op onze website kunnen verhogen en hoe wij er betere leads uit kunnen krijgen. Dat elk land zijn eigen lay-out moeten hebben, raken Nederlanders bewonderd door een mooie en stilistische website, in veel buitenlanden snappen ze dit niet.
Met acht ondernemers aan de ontbijttafel, na een lange tijd dat we elkaar weer op zo’n manier troffen, leidde direct tot geanimeerde gesprekken. Via een livestream konden leden van de Friese Exportclub de presentatie ook op afstand bijwonen. Zij kregen zelfs een ontbijtje thuisbezorgd. Het was een geslaagde en ook leerzame bijeenkomst.

Het ontbijt kregen we aangeboden door DeHaan Advocaten en Notarissen en Schelte Meinsma – DBK verzorgde de presentatie: Dankjewel!!
Heb je deze bijeenkomst gemist, maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp? Je kunt het terugkijken op YouTube en met deze link kom je direct uit bij de uitzending.
De presentatie van Schelte is hier te downloaden: DBK Friese Exportclub 2020 – Ontbijtsessie September 15th.

#ontbijtsessie  #ondernemers  #frieseexportclub  #dehaan  #socialmedia  #onlinemarketing #netwerk  –  Reactie op LinkedIn “Een goed georganiseerde ontbijtsessie met een kundige spreker”

 

Op maandag 3 februari 2020 hebben we de aftrap van het export netwerkjaar gehouden.

Netwerkbijeenkomst: De aftrap van een interessant export jaar
Locatie: 11Stedenhal, Fryslânplein 1, 8914 BZ  Leeuwarden
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur, met uitloop

Op maandagavond 3 februari 2020 hebben we de aftrap gegeven aan ons export netwerkjaar. Voorzitter Harm Munneke opende de bijeenkomst en lichte het programma voor dit jaar toe. Samenwerken is verbinden en verbinden is versterken, dit is de kracht van de Friese Exportclub en Harm vertelde welke samenwerkingen er worden aangegaan met andere organisaties om deze versterking te zoeken.
De nieuwe website van de Friese Exportclub staat inmiddels online. Op de website is de agenda te vinden, wie onze leden zijn en met welke partners we samen werken. Leden kunnen elkaar gemakkelijk vinden en er is een zoekfunctie op land. Tour d’Europe, in het programma van de Friese Exportclub loopt de komende jaren een rode draad door gericht aandacht te besteden aan de landen in Europa. De Friese Exportclub is in 2019 gegroeid en de nieuwe leden werden voorgesteld, de drie nieuwe leden Interay Solutions, FibreMax en E-Leon gaven een korte presentatie op de beroemde “zeepkist”.
Bij het behandelen van de actualiteit konden we niet om het coronavirus heen. Het lid Kris Tirry – MPC Industries en Bart Goeman Borgesius van PNO Global gaven hun blik en ervaring op / over deze problematiek, waarop er verder met de aanwezigen werd gediscussieerd.
Het lid DC Taleninstituut, Afien Toering hield ons een spiegel voor over de taalblunders die zij in de praktijk tegenkomt. Voor velen herkenbaar en vaak ook lachwekkend, maar als je ze maakt in de praktijk kan dit grote nadelige gevolgen hebben.
Jeroen Hoftijzer van YER USA Inc. was over uit New York en vertelde ons over het waarom het zo moeilijk is om goed personeel te vinden in de USA. De business is op dit moment erg goed in de USA en het werkloosheidpercentage is nog nooit zo laag geweest.
We hebben de avond afgesloten met een heerlijke kop snert, met uitkijk op de ijsbaan en met heel veel netwerken! In ons blog treft u de foto-impressie aan.

 

Back To Top