skip to Main Content

China, wie heeft vragen voor Fons?

Fons Lamboo – NBSO Wuhan vertrekt weer richting China en is 21 september a.s. in Leeuwarden.

Fons Lamboo van de NBSO in Wuhan vertrekt binnenkort weer richting China.
Zoals u weet heeft de RVO – NBSO diverse vestigingen in China. Door de corona uitbraak zitten een aantal medewerkers nu in Nederland, maar zij zijn van plan om zeer binnenkort weer terug te gaan naar China.
Zo ook Fons Lamboo, the nestor van de chief representatives voor China, met meer dan 25 jaar ervaring met het helpen van Nederlandse ondernemers in China.
Voordat Fons Lamboo weer afreist naar Wuhan – China bezoekt hij ons op maandag 21 september aanstaande in Leeuwarden.
Wilt u hem nog spreken en gerichte vragen meegeven voordat hij vertrekt, maak dan gebruik van deze mogelijkheid.
Stuur hiervoor een mailtje naar het secretariaat@frieseexportclub.nl
of via de aanmeldformulier

 

Dinsdag 6 oktober 2020 – 4+4 Bij elkaar op bezoek!!

We bezoeken 4 bedrijven en 4 leden kunnen aansluiten. De tweede ronde met als thema “Hoe houden we onze distributeurs scherp en op goed verkoop niveau”. De bedrijven die we bezoeken zijn Score, Woodpacker en MPC Industries. Wilt u aanschuiven, meld u dan aan voor deze dag. Het maximale aantal personen wat kan deelnemen aan deze dag stellen we op 8.

Bedrijven: als genoemd.
Locatie: Tolbert, Drachten en Gorredijk
Tijdstip: gehele dag.

Maandag 26 oktober 2020 – Lunchsessie bij DB Kiestra te Drachten

Aan de kantinetafel ontstaan soms de meest interessante discussies. Tijdens de lunchsessie bij DB Kiestra willen we graag discussiëren over het vasthouden van de focus op je route die je wilt afleggen om te groeien doormiddel van export en je afzetgebied te vergroten.
Locatie: DB Kiestra, Marconilaan 6, 9207 JC  Drachten
Tijd: 12.00 – 14.00 uur

Donderdag 19 November 2020 – Meet the Northern Industry 2020

Versterk je netwerk in één dag tijdens de MNi2020, ontmoet het noordelijke bedrijfsleven en het het buitenlandnetwerk.

Leg de juiste contacten, ontdek elkaars mogelijkheden en versterk elkaar.
Het format MNi is een praktische dag om je netwerk nationaal en internationaal te versterken. Een dag waarop we onze bedrijven in het noorden van Nederland zichtbaar maken aan elkaar maar vooral het buitenlandnetwerk. Juist al heb je ervaring met internationaal ondernemen kan juist dat ene nieuwe contact waardevol zijn, leg dit nieuwe contact op MNi2020. De dag is bedoeld voor de ondernemer die al enige ervaring heeft met export, maar z’n netwerk wil vergroten, nieuwe innovaties wil laten zien, kennis met elkaar wil delen en ons speelveld wil versterken.
Innovaties, slagkracht en matchmaking zijn de drie thema’s die centraal staan tijdens MNi2020.
Naast het netwerken worden er een aantal kennissessies georganiseerd door de diverse partners. Het wordt weer een dag met volop netwerken en elkaar inspireren en versterken.

Innovaties   Slagkracht   Matchmaking   Spontane gesprekken   Kennissessie = MNi2020

Download hier de Flyer MNi2020 en het programma van de dag (is elk moment beschikbaar).

De partners van dit evenement zijn: Koninklijke MetaalUnie, Friese Exportclub, Exportclub Noord, Rabobank, NL.In.Business, WTC Noord, Water Alliance, DeHaan en Regio Groningen Assen.
De organisatie is in handen van GJSsupport.

De Oude Suikerfabriek is een zeer ruime en grote locatie en kunnen we de inrichting zo maken dat we goed de gepaste afstand van 1,5 mtr. tot elkaar kunnen houden.

Locatie: De Oude Suikerfabriek, Suikerlaan 20, 9743 DA  Groningen
Inrichting: volgens de RIVM covid19 regels en alles op 1,5 mtr. afstand
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Gebouw open: vanaf 9.00 uur en uitloop tot 17.00 uur.

 

Woensdag 9 december 2020 – De Export Draait Door op Landgoed Oranjewoud

De Export Draait Door met interessante gasten en actuele export onderwerpen.

Locatie: Oranjewoud Export Academy – Landgoed Oranjewoud, Lindelaan 1, 8453 JD Oranjewoud
Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur

Ontbijtsessie bij DeHaan op 15 sept. 2020 met “haal het maximale uit je online business” al ontwerp.

Wat een eyeopener tijdens het ontbijt in de hal bij DeHaan op dinsdagmorgen 15 september 2020. Schelte Meinsma legde ons uit hoe wij de traffic op onze website kunnen verhogen en hoe wij er betere leads uit kunnen krijgen. Dat elk land zijn eigen lay-out moeten hebben, raken Nederlanders bewonderd door een mooie en stilistische website, in veel buitenlanden snappen ze dit niet.
Met acht ondernemers aan de ontbijttafel, na een lange tijd dat we elkaar weer op zo’n manier troffen, leidde direct tot geanimeerde gesprekken. Via een livestream konden leden van de Friese Exportclub de presentatie ook op afstand bijwonen. Zij kregen zelfs een ontbijtje thuisbezorgd. Het was een geslaagde en ook leerzame bijeenkomst.

Het ontbijt kregen we aangeboden door DeHaan Advocaten en Notarissen en Schelte Meinsma – DBK verzorgde de presentatie: Dankjewel!!
Heb je deze bijeenkomst gemist, maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp? Je kunt het terugkijken op YouTube en met deze link kom je direct uit bij de uitzending.
De presentatie van Schelte is hier te downloaden: DBK Friese Exportclub 2020 – Ontbijtsessie September 15th.

#ontbijtsessie  #ondernemers  #frieseexportclub  #dehaan  #socialmedia  #onlinemarketing #netwerk  –  Reactie op LinkedIn “Een goed georganiseerde ontbijtsessie met een kundige spreker”

 

Uitgesteld programma wordt hervat

Door de maatregelingen om het covid19 virus te bestrijden zijn alle bijeenkomsten van de Friese Exportclub in het voorjaar van 2020 komen te vervallen.
Ons programma wordt vanaf september 2020 weer hervat met inachtneming van alle covid19 – maatregelingen die op dat moment van kracht zijn.

Op maandag 3 februari 2020 hebben we de aftrap van het export netwerkjaar gehouden.

Netwerkbijeenkomst: De aftrap van een interessant export jaar
Locatie: 11Stedenhal, Fryslânplein 1, 8914 BZ  Leeuwarden
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur, met uitloop

Op maandagavond 3 februari 2020 hebben we de aftrap gegeven aan ons export netwerkjaar. Voorzitter Harm Munneke opende de bijeenkomst en lichte het programma voor dit jaar toe. Samenwerken is verbinden en verbinden is versterken, dit is de kracht van de Friese Exportclub en Harm vertelde welke samenwerkingen er worden aangegaan met andere organisaties om deze versterking te zoeken.
De nieuwe website van de Friese Exportclub staat inmiddels online. Op de website is de agenda te vinden, wie onze leden zijn en met welke partners we samen werken. Leden kunnen elkaar gemakkelijk vinden en er is een zoekfunctie op land. Tour d’Europe, in het programma van de Friese Exportclub loopt de komende jaren een rode draad door gericht aandacht te besteden aan de landen in Europa. De Friese Exportclub is in 2019 gegroeid en de nieuwe leden werden voorgesteld, de drie nieuwe leden Interay Solutions, FibreMax en E-Leon gaven een korte presentatie op de beroemde “zeepkist”.
Bij het behandelen van de actualiteit konden we niet om het coronavirus heen. Het lid Kris Tirry – MPC Industries en Bart Goeman Borgesius van PNO Global gaven hun blik en ervaring op / over deze problematiek, waarop er verder met de aanwezigen werd gediscussieerd.
Het lid DC Taleninstituut, Afien Toering hield ons een spiegel voor over de taalblunders die zij in de praktijk tegenkomt. Voor velen herkenbaar en vaak ook lachwekkend, maar als je ze maakt in de praktijk kan dit grote nadelige gevolgen hebben.
Jeroen Hoftijzer van YER USA Inc. was over uit New York en vertelde ons over het waarom het zo moeilijk is om goed personeel te vinden in de USA. De business is op dit moment erg goed in de USA en het werkloosheidpercentage is nog nooit zo laag geweest.
We hebben de avond afgesloten met een heerlijke kop snert, met uitkijk op de ijsbaan en met heel veel netwerken! In ons blog treft u de foto-impressie aan.

 

Back To Top